Foglalás
Bezár

Belvárosi séta

Találkozás: a Hotel Lővér recepcióján 9.45 – kor

Helyi járattal megyünk le a Várkerületre. Autóbuszjegyet az autóbuszvezetőnél lehet váltani. Hatéves kor alatt és 65 éves kor felett nem kell menetjegy.

A belvárosi séta a városmakettnél kezdődik, amely a nagyrondellánál található.
A városszerkezet bemutatása után a nevezetes épületek – Pannónia Szálloda, a volt Fehér ló fogadó, az ország legkisebb háza, a Mária szobor, a Hűség kút megtekintése után az Előkapun át megyünk be Sopron történelmi belvárosába.

A Sopron jelképévé vált Tűztorony, és a Hűségkapu látványa után a Fő tér nevezetességeivel ismerkedünk /Városháza, Storno ház, Tábornok ház, Fabricius ház, volt Megyeháza, Kossow ház, Kecske templom/. A templom utcában az Esterházy palota, Bezerédj palota, Evangélikus templom után az Új utcánál a soproni zsidóság történetével ismerkedünk, majd a Szent György templom, az Eggenberg ház, a Lenck átjáró, és a Zöld ház következik. Az Orsolya téren az Orsolyiták temploma, és a Lábasház az érdekesség, majd a Fegyvertár utcában az első postaállomás épülete után két botlókövet találunk. A Petőfi téren Liszt Ferenc első koncertjének helyszínével ismerkedünk, majd a Széchenyi, és Berzsenyi Gimnázium épülete után a Széchenyi téren – a Liszt Ferenc kulturális és konferencia központ épületénél az itt látható nevezetességek /Domonkos rendiek temploma, Széchenyi palota, Posta palota, Régi postapalota, Petőfi színház, és a volt Pejácsevich rezidencia / ismertetésével zárul a séta.
Jó szórakozás kívánunk!

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!